logo

Şip Şak Çeviri

hızlı ve kaliteli çeviri

WordPress Çevirisi Eklentisi ile Websitesi Çevirisi

WordPress Çevirisi Eklentisi ile Websitesi Çevirisi

WordPress çevirisi, milyonlarca kullanıcıya ulaşmak için websitesi çevirisi yaptırmak isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir ihtiyaç. Son istatistiklere göre, WordPress şu an için İnternet üzerindeki tüm web sitelerinin yaklaşık %40'ında kullanılıyor. ŞipŞak Çeviri destekli WPML (WordPress Çoklu Dil) eklentisi sayesinde, kullanıcılar WordPress platformu üzerinden profesyonel Şip Şak Çeviri siparişi vererek birden fazla dilde çok hızlı bir şekilde websitesi çevirisi yaptırabiliyorlar. WPML eklentisi, sayfaları, gönderileri, menüleri, widget'ları ve daha fazlasını çevirmek için çeşitli özellikler ve araçlar sunuyor. Kullanıcılar içeriği çevirmek istedikleri kaynak dili ve hedef dilleri seçip WPML çeviri editörünü kullanarak çeviri işlemini ŞipŞak Çeviri'ye bırakabilirler.

Bir websitesinin çevirisi, çevrilecek dil sayısına ve web sitesinin boyutuna göre farklı yollarla ve farklı çeviri fiyatı ile çevrilebiliyor. Web sitesi çevirisi yaptırırken, dikkate alınması gereken birkaç faktör şöyle sıralanabilir:
  • Hedef dil sayısı: Web sitesi kaç farklı dile çevrilecekse, çeviri fiyatı da o kadar artacaktır.
  • İçerik türü: Web sitesinde hangi tür içeriklerin bulunduğu da önemlidir. Örneğin, bir blog sitesi genellikle düz metin içerirken, bir e-ticaret sitesi ürün açıklamaları, teknik özellikler, fiyatlar ve ödeme yöntemleri gibi daha fazla detaylı içeriğe sahiptir, ama eticaret sitesi çevirisi durumunda tekrar eden metin sayısı çok olduğundan daha ucuz çeviri mümkündür.
  • Web sitesinin boyutu: WordPress çevirisi yapılacak web sitesinin boyutu, sayfa sayısı ve içerik hacmi de çeviri fiyatı konusunda etkilidir.

Web sitesi çevirisi için doğru bir çeviri ve kaliteli bir dil kullanımı önemlidir. Bu nedenle, ŞipŞak Çeviri'den profesyonel çeviri hizmeti almak daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, bazı web siteleri için WordPress çevirisi yapmak için özel çeviri araçları ve platformları kullanmak da mümkündür.

WordPress Çevirisi İçin WPML Eklentisi


Bir WordPress eklentisi (plugin'i) olan WPML (WordPress Multilingual) WordPress sitenizi birden fazla dilde sunmanızı sağlıyor. Bu eklenti, web sitesi yöneticilerinin site içeriğini farklı dillere çevirmelerine olanak tanıyarak kullanıcıların websitenizi tercih ettikleri dilde görüntülemelerine olanak tanır.

WordPress çevirisi plugin'i WPML ile birçok farklı dil desteği sağlanıp çeviri işlemi için çeşitli araçlar sunuluyor. Eklentinin temel özellikleri arasında sitenin metinleri, sayfaları, gönderileri, menüleri ve widget'ları gibi websitesi çevirisi için gerekli her şeyin çevrilmesi yer alıyor.

WPML ile bir sayfayı veya yazıyı çevirmek için, öncelikle kaynak dili seçmeniz ve daha sonra çevireceğiniz dilleri belirlemeniz gerekir. Ardından, çevirisi yapılacak metni seçip, ŞipŞak Çeviri sitesine gönderebilir ya da sitenizin çevirilerini ŞipŞak Çeviri'ye bağlayabilirsiniz. WPML'nin editörü, aynı zamanda, profesyonel çevirmenlerin websitesi çevirisi işlemlerine katkıda bulunmalarına olanak tanıyan bir özellik olan Translation Management Toolset (Çeviri Yönetimi Aracı Seti) gibi araçlar da sunmakta.

İster e-ticaret sitenize bir ofis otomasyonu eklentisi ile websitesi çevirisi yaptırmak için olsun, ister kişisel blog veya websiteniz için olsun WPML eklentisi, websitesi çevirilerini kolaylaştırdığından, WordPress sitelerinin çok dilli hale getirilmesi için en yaygın kullanılan wordpress çevirisi seçeneğidir. WPML'yi ŞipŞak Çeviri sitesi ile birlikte kullanarak dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya ulaşır, sitenize her dilden ve kültürden yeni kullanıcı çekersiniz.


27.03.2023

Siz de kaliteli bir çeviri istiyorsanız çeviri fiyatı ve süresi almak için tıklayın.


  1. TIKLAYIN
    ÇEVİRELİM

Benzer Yazılar:

Kitap Çevirisi: Kaliteli Tercüme Hizmeti

Hızlı çeviri için kaliteden ödün vermeyin, hızlı ve kaliteli çeviri mümkün

Türkçe'den İngilizce'ye Komik Çeviriler

Çeviri belleği ile nasıl kaliteli ve hızlı İngilizce çeviri yapılır?