logo

Şip Şak Çeviri

hızlı ve kaliteli çeviri

İngilizce Çeviri Tekniği

İngilizce Çeviri Tekniği

İngilizce Çeviri Tekniği Kitap Tanıtımı

İngilizce Çeviri Tekniği Kitabı, benzer çalışmalardan farklı olarak, okuyuculara kolay ve sistematik bir çeviri becerisi kazandırmak için tasarlanmıştır. Bu kitap, özgün bir çeviri tekniğinin yanı sıra alıştırma, uygulama ve referans bölümleri ile desteklenmiştir. İngilizce yapılar basit ama öğretici bir tarzda sunulmuştur. Öğrenilen konular, tipik cümlelerden oluşan çeviri veya dönüştürme alıştırmaları ile desteklenmiştir. Türkçeden İngilizceye çevirilere, basit ama etkili bir yaklaşım getirilmiştir. Ayrıca, günlük konuşma diline uygun okunan cümlelere de yer verilmiştir. Bilimsel terimler, karıştırılan kelimeler, yanıltıcı kelimeler, Amerikan İngilizcesi ve İngiliz İngilizcesinde farklı kullanılan kelimeler, parçalı fiiller gibi bilgiler, referans bölümünde toplanmıştır. Kitabın sonunda, İngilizce ve Türkçe yapılarla ilgili bilgiler ve diğer bilgiler için okuyucunun anında ihtiyaç duyabileceği bilgilere kitaptan kolayca ulaşmasını sağlayan geniş bir alfabetik arama dizini bulunmaktadır.

Çeviri yapmak isteyenler için hazırlanmış olan İngilizce Çeviri Tekniği kitabı, özgün bir çeviri tekniğinin yanı sıra alıştırma, uygulama ve başvuru bölümleri ile desteklenmiştir.

İngilizce yapılar, sade ancak öğretici bir tarzda sunulmuştur. Konular, tipik cümlelerden oluşan çeviri ya da dönüştürme alıştırmalarıyla desteklenmiştir. Kitap, İngilizce çeviriler için basit ancak etkili bir yaklaşım sunmaktadır. Ayrıca, günlük konuşma diline özgü okunuşlu cümlelere de yer verilmiştir.

Başvuru bölümünde, bilim terimleri, karıştırılan sözcükler, yanıltıcı sözcükler, Amerikan İngilizcesi ile İngiliz İngilizcesinde kullanılan farklı sözcükler ve parçalı fiiler (phrasal verbs) gibi bilgiler toplanmıştır. Kitabın sonunda, İngilizce ve Türkçe yapılar ile diğer bilgilerle ilgili okurun anlık gereksinimlerinde kitaptan kolayca yararlanmasını sağlayan kapsamlı alfabetik bir arama dizini bulunmaktadır.

İngilizce Çeviri Tekniği kitabı, Türkçeden İngilizceye çeviri konusunda kendini geliştirmek isteyenler için mükemmel bir kaynak olan bu kitap sıkı bir çalışma sonucu kazanılan hızlı çeviri yeteneğinin uygulanmasına olanak tanır.


Kitabın künyesi:


Kitap Adı: İngilizce Çeviri Tekniği
Yazar: Birsen Çankaya
Yayınevi: Fono Yayınları
Hamur Tipi: 2. Hamur
Sayfa Sayısı:  692
Ebat: 16 x 23,5
İlk Baskı Yılı: 1999
Dil: Türkçe - İngilizce
Barkod: 9789754711677


10.02.2023

Siz de kaliteli bir çeviri istiyorsanız çeviri fiyatı ve süresi almak için tıklayın.


  1. TIKLAYIN
    ÇEVİRELİM

Benzer Yazılar:

Türkçeden İngilizceye Çeviri Kitabı

Yapay Zeka Çeviri ve Güvenilirlik

Türkçe'den İngilizce'ye Komik Çeviriler

İngilizce Tercüme İçin En Ucuz Çeviri Fiyatları

Kaliteli Çeviri

İngilizce-Türkçe Türkçe-İngilizce Uygulamalı Çeviri Rehberi