logo

Şip Şak Çeviri

hızlı ve kaliteli çeviri

Türkçeden İngilizceye Çeviri Kitabı

Türkçeden İngilizceye Çeviri Kitabı

Türkçeden İngilizceye Çeviri Kitap Tanıtımı

Bu kitap, çeviri öğretim faaliyetini edebiyat, yazı, drama veya proje çalışmaları gibi bir dil öğrenme aktivitesi olarak görenler için kaynak olma amacını taşımaktadır. Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında İngiliz ve Amerikan Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Eğitimi ve İngiliz Dilbilimi bölümlerinde lisans seviyesinde eğitim verilen "Çeviri" dersine uygun tasarlanmış olan bu Türkçeden İngilizceye Çeviri kitabının amacı, öğrencilerin Türkçe ve İngilizce arasındaki farklılıkları vurgulayan belirli özelliklere sahip farklı dil kullanımları, bölümleri ve üslupları içeren metinleri görmelerine, tartışarak daha uygun kelime veya ifadeleri bulmalarına, metinler arasında kıyaslama yapmalarına ve hızlı çeviri yapmalarına yardımcı olmak için bir kaynak olmaktır.

"Türkçe-İngilizce Çeviri Kitabı" öğrencilere Türkçe ve İngilizce arasındaki farklılıkları anlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış olup, bu farklılıklar, dil kullanımı, bölüm ve üslupların içerdiği metinler üzerinden vurgulanır. Öğrenciler, bu metinleri görür ve tartışırlar ve daha uygun kelime veya ifadeleri bulmaya çalışırlar.

Ayrıca, kitap öğretmenlere de yardımcı olacaktır. Kitap, Çeviri dersi için hazırlanmıştır ve İngiliz ve Amerikan Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Eğitimi ve İngiliz Dilbilimi bölümlerinde verilen lisans seviyesinde eğitim müfredatının bir parçasıdır. Öğretmenler, bu kaynak kitap aracılığıyla öğrencilerine Türkçe ve İngilizce arasındaki farklılıkları öğrenmeleri ve metinler arasındaki kıyaslamalar yapmaları konusunda yardımcı olabilirler.


Kitabın künyesi:

Kitap Adı: Türkçeden İngilizceye Çeviri Kitabı
Yazarlar: Abdullah Ertaş, Esra Saka, Nuray Okumuş Ceylan
Yayınevi: Kriter
Hamur Tipi: 2. Hamur
Sayfa Sayısı:  80
Ebat: 16 x 23,5
İlk Baskı Yılı: 2022
Dil: Türkçe - İngilizce
Barkod: 9786258012729




10.02.2023

Siz de kaliteli bir çeviri istiyorsanız çeviri fiyatı ve süresi almak için tıklayın.


  1. TIKLAYIN
    ÇEVİRELİM

Benzer Yazılar:

Türkçe'den İngilizce'ye Komik Çeviriler

İngilizce Çeviri Tekniği

İngilizce-Türkçe Türkçe-İngilizce Uygulamalı Çeviri Rehberi

İngilizce Tercüme İçin En Ucuz Çeviri Fiyatları

Kaliteli Çeviri

Çeviri belleği ile nasıl kaliteli ve hızlı İngilizce çeviri yapılır?

Hızlı çeviri için kaliteden ödün vermeyin, hızlı ve kaliteli çeviri mümkün

Kitap Çevirisi: Kaliteli Tercüme Hizmeti